Search the Community

Showing results for tags 'matrice 100'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • PRIMARY FORUM CATEGORIES
    • Drone Pilot Talk
    • News & Events
    • Regulations Discussion
    • Business Advice
    • The Pilot Lounge
    • Community Updates
  • POSTS BY DRONE MODEL
    • DJI Spark
    • DJI Mavic
    • DJI Phantom Series
    • DJI Inspire Series
    • DJI Matrice
    • Parrot
    • 3D Robotics (3DR)
    • Yuneec
    • Accessories & Other Drone Models
    • DIY
  • POSTS BY INDUSTRY / USE CASE
    • Aerial Photography
    • Filmmaking / Cinematography
    • Property / Real Estate Marketing
    • Public Safety / Emergency Services
    • 3D / GIS / Land Surveying / Mapping
    • Agriculture
    • Construction
    • Inspections
    • FPV / Drone Racing
    • Other
  • CLASSIFIED
    • For Sale

Product Groups

There are no results to display.

Blogs

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Found 1 result

  1. Orangutan39

    Major Pix4D Issues

    Hello everyone, I had a major issue today while using Pix4D during a commercial UAS operation today and I want to see if anyone in the forum had knowledge as to why my issue happened. My UAS company is currently subcontracting for another UAS company. We are currently working a large scale (10 nautical mile) 2D Pix4D mapping and Litchi video project of a small river to find ways to prevent flooding issues. The project will have 46 Pix4D flights when we are done. The aircraft that we are using with Pix4D are his DJI Matrice 100 (M-100) and my DJI Phantom 4 Pro. We are using the iPad air tablet. We almost lost the M-100 today. The issue is the following: I upload the flight plan and the program indicates I am good to launch the flight. Before the flight I close out all other background programs on the iPad, including the DJI Go App. At some point in time during the flight with Pix4D, the iPad fully crashes and shuts down. At this point I have no screen with no indications or warnings that there was an issue. Two weeks ago I did a cold weather flight test with another M-100 and noticed this issue right after takeoff while using Pix4D. I was able to land and tried restarting everything (iPad, controller, & M-100), but the issue continued. This M-100 worked fine in DJI Go App, but later had to be grounded due to other issues. Today mid flight, the second M-100 did the same thing. I noticed that the M-100 continued its programmed flight path and we think that it kept taking pictures based on what we saw when uploaded the SD card to the laptop we had with us. I was able to bring the aircraft back without the iPad. We changed out batteries and did a restart. The next flight went fine with no issues and over 150 photos taken. During the following flight the iPad crashed again. I tried restarting the iPad while the M-100 was still in the air, but Pix4D continued to fully crash the iPad. I even tried to restart and go into the DJI Go app, but the iPad crashed again. I noticed that the M-100 was not acting normal and was starting to go way off course. I spent the next few minutes significantly fighting with the controls. I was having extreme difficulty trying to control back of the aircraft. I activated the RTH button 3 times, but nothing. I was finally able to get it back after a lot of struggles with the controls. I have no idea why this happened, but wanted to see if anyone else had this issue. My Phantom 4 Pro worked mostly ok with the program, but on two flights it did not take any photos which wasted two batteries. I am not impressed with Pix4D so far. For as much as they charge for their services, I shouldn't have to worry about losing an aircraft. We are thinking about switching to Drone Deploy. Thanks, Chris